Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Reportasjer.

PAROLA PANSSARIMUSEO. (17.2.2024).

PAROLA PANSSARIMUSEO. Sist helg var vi en håndfull samlere og historie-interesserte fra Norge, som fløy til Finland og besøkte Parola Pansermuseum og Tampere militaria messe.

På pansermuseet står det en Tiger II (Konge-Tiger), som kommer fra England. Denne er en av svært få som overlevde krigen og som er restaurert. Ikke nok med det, denne Tigeren har Porsche tårn - kun produsert i 50 ex. Resten av Kongene hadde Heischel tårn.

Bildene begynner inne fra museet og der står det Panzer 4, Sturmgeschütz i forskjellige utgaver, andre panser og en Zündapp KS 750 med sidevogn. Det er også utstillet finske uniformer påkledd utstillingsdukker. En av tre kjente finske panseruniformer i sort lær og uniformer til kjente personligheter. To av disse tildelt den høyeste finske utmerkelsen "Mannerheim korset".

 

Så fortsette bilder tatt utvendig. Der står det ett 30-talls tyske og russiske panser fra før og under krigen. Noe etterkrigs panser er det også. Ved inngangen til museet en amerikansk WW2 Shermann.

En fin PAK 40 er utstillet ute.

 

Dette museet er ett av de beste panser museum i Skandinavia og er vell verdt ett besøk !!!

 

 

Front page  |  Panssarimuseo, Hattulan Parolassa Hämeenlinnan kupeessa, loma

 

Varenr.: 989
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 0.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.