Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Reportasjer.

PRIVAT OMVISNING PÅ GARDEMOEN FLYHISTORISK MUSEUM.

Lørdag den 15. mars 2008 kl. 08 om morgenen troppet jeg opp på Gardemoen flyhistorisk museum og ble møtt av en av ildsjelene bak museet og ansvarshavende for restaureringen av de tysk krigsflyene. Det første jeg fikk bivåne var restaureringen av Junkers 88`en som ble hevet fra Jonnsvannet i 2005. Jeg fikk komme inn på selve verkstedet. Da flyet ble hevet så var all maling og flyets kjennetegn 100 % leselig men da malingen kom i kontakt med oxygèn så bare flakket malingan av. Hele flyet er i usedvanlig god stand da det lå i ferskvann. De regner med at det vil gå noe over 5 år før dette flyet blir ferdig restaurert. Jeg har også tatt noen bilder av JU-88 flysete hvor nakkestøtten har kulehull og blod på. Med innslag og utslagshull og ved restaurering av denne fant de selve kulen som satt fast innvendig. Nakkestøtten ble tatt med til kripos og de kunne konstatere at det er menneskeblod på den så denne skyttern som satt i denne stolen omkom i aprildagene 1940. De neste bildene er fra en Junker 52 som ble hevet fra Hartvigvannet i 1982. Den er flott restaurert som bildene viser. Hvis man tok av skjermene på en Kübelwagen så kunne man senke denne fra taket og få plass til en slik bil i selve flykroppen. Jeg var så heldig å få sitte i cockpiten på begge de tyske flyene. Jeg fikk også testet hvordan det var å være MG-15 skytter. Etter tante Ju så fikk jeg en omvisning på Heinkel 111 som ble berget ned fra Lesjafjellet i 1977. Dette er også et meget godt bevart og restaurert fly. Det er meget imponerende å sitte i cockpiten på disse store men enkle fly. Begge har vært med på invasjonen i Norge i 1940 og er således viktige krigshistoriske fly for Norge og resten av verden. Det finnes kun 2 HE-111 igjen  i verden. Jeg tok også bilder av en Fairchaild PT-19 som er ett 2-seters skolefly brukt under utdannelsen av de norske jagerflyverne i "Little Norway". Selv har jeg en propell fra ett av disse fly. Helt til slutt så donerte jeg en masse HE-111 deler fra søsterflyet som står på museet. Jeg har selv funnet disse delene på Vinstra hvor dette flyet styrtet 25. april 1940. Det er flere av disse delene som er av stor interesse for museet så det var hyggelig å kunne overrekke disse. Avslutningsvis vil jeg anbefale alle samlere å beøke denne prakfulle flysamlingen.

Varenr.: 11
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 0.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.