Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Reportasjer.

PÅ BESØK VED GRENADERHØYDEN OG MINNEPLATENE OVER FALNE NORSK SS SOLDATER.

PÅ BESØK VED GRENADERHØYDEN OG MINNEPLATENE OVER FALNE NORSKE SS SOLDATER. Det første bildet viser grenaderhøyden i bakgrunnen. Denne høyden klarte ikke de titusenvis av russiske soldater og erobre fra styrker fra III (germ.) SS-panzerkorps (Les boken "Tragedien om de trofaste"). Russerne måtte gå rundt denne høyden for videre å brukte hovedveien mot Reval. Godt nedenfor til høyre ligger det en gammel estisk kirkegård fra 1800-tallet. Denne har fått flere fulltreffere fra russiske granater og man kan tydelig se flere store granatnedslag og omkring disse store splintskader på gravkors og gjerder. Bak muren som omgir kirkegården er det montert 118 marmorplater over falne norske SS frivillige. Det er også minneplater over svenske, noen tyske og estiske SS soldater og offiserer. Noen av disse bataljonskommandører. - For de samlere som har tenkt å feriere i Estland en gang i fremtiden så bør disse høydene være et måst å besøke.
Varenr.: 13
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 0.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.