Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Tyske og norske bøker, hefter, brev, bilder etc.

Kriegsmaler Gerhard Fritz Hensel store samling originale akvareller og tegninger.

Kriegsmaler Gerhard Fritz Hensel store samling originale akvareller og tegninger. Gerhard Fritz Hensel var krigsmaler og malte fra flere frontavsnitt: Russland, Romania og Ungarn. Noen av akvarellene er lagt ut på en nettside som man kan se under denne linken: (Kopier denne linken og lim den inn i deres egen nettleser).

 

https://art-war-ru.livejournal.com/136450.html

 

Til sammen er det 37 akvareller og tegninger hvorav 5 av akvarellene og tegningene er det malt på baksiden av arket. Det er også 5 postkort hvor den originale akvarellen til det ene postkortet som ble trykket, er i samlingen. Det er 13 fotografier inkludert 3 negativer. Det er flere kataloger fra hans kunstutstillinger fra årene etter krigen. Det er en plastlomme full med avisutklipp med bilder fra kunstutstillinger han har deltatt på. Han var en kjent kunster etter krigen og hadde mange separatutsillinger.

Men for oss samlere så er Hensel mest kjent for å male akvareller fra sin panserenhet på østfronten og mange av akvarellene med motiv med panservogner, ble gitt ut som postkort. På flere av de originale akvarellene her i samlingen så er det stemplet med rødt OKW (Oberkommando Der Wehrmacht) så OKW stemplet og godkjente arbeidene hans, for å bruke de i propaganda virksomhet. Hensels søster var gift med kommandanten i Auschwitz Rudolf Höss og Hensel var flere ganger på besøk i leiren. I samlingen er det 2 store akvareller malt fra leiren mot byen (For Auschwitz og Holocaust samlere så oppnår akvareller som dette høye priser). På nettet fant jeg en kjedelig akvarell malt av Hensel og solgt på e-bay. Med motiv fra sanddynene i Flensburg malt i 1949. Denne akvarellen ble solgt for €uro. 325,- i november 2015. Se link:

 

http://www.ebay.de/itm/original-Aquarell-Gerhard-Fritz-Hensel-Duenenlandschaft-auf-Amrum-Flensburg-/291239327475

 

Det første bildet viser ett knippe akvareller fra samlingen. Det er 12 akvareller i stort format mellom 62 x 46 cm. og 50 x 35 cm. Det neste bildet viser de 2 akvarellene som Hensel malte fra Auschwitz K.Z. leir mot byen Birkenau. Så ser man ett foto av Hensel hvor hans søster har giftet seg i rådhuset i Dresden med Rudolf Höss (senere kommandant i Auschwitz). Dette var den 24. mai 1939.

Så er det en samling 10 fotografier og en remse med 3 negativer. Jeg har plukket ut ett bilde hvor Hensel tegner på østfronten hvor det er nysgjerrige russiske barn som flokker seg rundt han. Han er her menig soldat. Så ett bilde hvor han står i Wehrmacht Splint camo. vinterjakke. Han er her Unteroffizier. Så ett bilde hvor han er høy underoffiser fordi han bruker båtlue med offiser stresse i. På negativene er han iført Panzer uniform med graden Oberfeldwebel og han er Spiess. Så det siste bilde hvor han er Panzer Leutnant (Sonderführer).

 

Neste bilde viser ett knippe akvareller. Så øverst 2 originale akvareller og under 4 postkort. På neste bilde ser man den originale akvarellen som det har blitt trykket opp tusenvis av postkort av. Postkortet har blitt noe mørkere i trykken enn original akvarellen. De flekker som har kommet på akvarellen har kommet på etter at postkortene har blitt trykket. Akvarellen er identisk til postkortet.

Det følger 7 bilder av de 11 største akvarellene som måler rundt 60 x 40 cm. Mange av bildene er SUPRE og det er 3 store portrett akvareller av 2 generaler og 1 offiser som har har blitt tildelt Ridderkorset. Store originale tegninger som er dyre hvis de selges i utlandet. Så ett knallfint bilde av tyske soldater i en Stormbåt og en akvarell av tyske soldater som marsjerer. Også ett utkast til samme bilde. Så en tysk soldat i vinteruniform som står i en skyttergrav og en fin akvarell av en forlatt ødelagt panservogn. Så tyske soldater på hest og en tysk soldat som har teltduk rundt kroppen. En fin akvarell av 2 russiske tanks som står i brann og en akvarell av sårede tyske soldater som trekker seg tilbake. Så ett fantastisk tegning av en panser underoffiser i toppen av tårnet.

Resten av akvarellene er hovedsakelig malt eller tegnet av tyske panservogner eller ødelagte russiske panservogner. Bak på 2 av akvarellene er det malt "kvinne akter" med sorte vannfarger. Bak på flere akvareller er det stemplet med navnet til kunstneren og nummerert.

 

- Ser man på det siste kjedelige bildet malt av Hensel i 1949, solgt på e-bay i 2015 for NOK 3160,- så er kr. 60.000,- meget billig for denne samlingen.

Kr. 60.000,- for samlingen blir kun kr. 1621,- pr. akvarell/tegning.......

Varenr.: 01
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 60000.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.