Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Norske medaljer, merker, uniformer etc.

KOMPLETT BATTLEUNIFORM 1943.

KOMPLETT BATTLEUNIFORM 1943.

Battlejakke. Produsert i Canada i 1943 og er meget godt stemplet innvendig med blå blekk: BATTLE DRESS BLOUSE - SERGE størrelsen 18 (stor), produsenten og årstall 1943, C i kråkefot etc. På den ene overarmen håndpåsydd krigs FLAGG armmerke og under med en gul stripe. Ellers under på armen skjolder og tråder etter krigsmerker/sersjantvinkler tidligere påsydd (se nærbilde). På motsatt overarm håndpåsydd krigs NORGE armmerke og under med en gul stripe. Ellers under på armen skjolder og tråder etter krigsmerker/sersjantvinkler tidligere påsydd (se nærbilde). Over lommen sorte tråder på venstre side etter medaljebånd tidligere påsydd. Med en flat metall beltehempe ved strammebeltet nede på siden.

Battlejakken er i stor størrelse og i meget pen stand.

 

Beret. Produsert i England under krigen og er den mest vanlige modellen med stoff kant rundt nede og med brunlig vatert fòr innvendig. Luemerke er med kobber hemper og festesplint i messing. Med en tykk leppe som ligger over festene til luemerke, for at de ikke skal gnage i pannen. Noen bittesmå mølhull oppe ellers i pen stand.

 

Bukse. Rett bukse også i stor størrelse. I strøken stand.

 

Belte. Web belte i pen stand.

 

Kjøpt direkte av sønnen for ett par måneder siden. Familien ryddet opp i ett dødsbo, hvor uniformrn med bukse, belte og ferdighetsmerker/nål dukket opp. Dette skrev sønnen til meg på e-post: 

 

Dette er faren til min mor sin uniform. Som vi har her, han døde for ca 10 år siden så dette er en del arv fra han. Det vi vet er at han var med i "hjemmefronten".

Familien visst ikke mer men ut i fra det jeg har kjøpt så har jeg forsket på gruppen og kommet frem til følgende:

Battlejakken er produsert i Canada i 1943 og er sannsynligvis droppet da eieren var med i hjemmefronten og de fikk droppet mange battlejakker fra fly. Vedlagt ett Hjemmefront armbind med malte farver, brukt i 1945. Vedlagt en H7 nål fra 1945 festet til lommen også vedlagt 4 store militære ferdighetsmerker, så det viser at eieren av gruppen har tjenestegjort i militæret før krigen. Siden man tydelig kan se løse tråder etter sersjant armvinkler på begge sider av armene, så har han vært sersjant og gått opp i gradene. Battlejakken har stjerner på kraven til Løytnant, en grad han sannsynligvis har fått etter krigen. Det samme med de gule våpen-stripene oppå hver arm som har blitt påsydd. FLAGG og NORGE armmerkene er begge krigsproduksjon fra 1943 eller senere. Bereten er krigsprodusert i England under krigen og det samme med luemerke som er produsert i England under krigen.

Buksen er produsert etter krigen og brukt når eieren tjenestegjorde som offiser i forsvaret etter 1945. Det samme med US beltet som fulgte med og det er av senere produksjon.

- En fin og interessant krigs/etterkrigs komplett battleuniform gruppe !!!

 

Varenr.: 57
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 5800.00

SOLGT!

Nyheter



Dereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.