Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / KRIGSKORSORDENEN. (Tidligere Tapper og Tro kors).

KRIGSKORSORDENEN. Politisk utgave.

KRIGSKORSORDENEN. Politisk utgave. I bronse. Foran med påloddet ravn med solkors.

Bak med teksten TAPPER OG TRO.

Med bånd med båndspenne øverst på båndet for å feste til uniform.

 

I de nye dokumentene som har dukket opp på Riksarkivet, så står det klart og tydelig at "Krigskorsene ble kun tildelt for personlig tapperhet ovenfor fienden og for fremragende føring av avdelingen". 

 

Da tyskerne satt ned foten for utdeling av disse norske korsene, ønsket nordmennene å "resirkulere" Krigskorsordenen, med å lodde på ravn med solkors på midten av korset og sette på ett nytt bånd med nålhempe på toppen. Denne utgaven var tiltenkt utdelt som fortjeneste for Hirden hjemme i Norge. Men dette ble foretatt såpass sent i krigen at utdelingen av dette korset ikke ble fullført.

Disse statuttene som er funnet er tidlige og "Politisk utgave" ble ikke tiltenkt før senere ut i krigen.

 

Varenr.: 05
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 0.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.