Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / DIVERSE: alliert, norsk etterkrigs, møllkuler etc.

FINSK PUUKKO KNIV. (Kannas 1942).

FINSK PUUKKO KNIV. Kniven har håndtak produsert i aluminium. På den ene siden gravert inn navnet på eieren Kannas samt noen enkle ornamenter. Oppå gravert inn hakekors. Knivbladet er skarp men har vært slipet.

Sliren er produsert i aluminium. Begge sidene er naglet sammen hvor en nagel er i kobber og en nagel har løsnet. Oppe to reparerte nagler. Bak med oppheng i lær for å henge i beltet. På fronten fint håndarbeide gravert inn 1942 og under med den finske løven. Midt på gravert med blomster og initialene A.J. (mulig Kannas kone eller kjæreste). Sliren er laget som en fisk med fiskehale og med finner.

Oppe på baksiden gravert hakekors og under pil med slange, som er symbolet for Sanitet.

 

Lengde på kniven: 24 cm.

Lengde med slire: 27 cm.

 

Puukko betyr på finsk "hverdags kniv".

 

Kniv med slire er i pen stand.

 

Denne kniven er laget av den finske soldaten Kannas. Han kjempet i en sanitets avdeling i 1942. I fritiden i skyttergraven lagde han denne kniven. Aluminiumen som ble brukt, var ofte tatt fra russiske nedskutte fly eller russiske kokekar.

 

Se linkene under. Weitze har 2 tilsvarende kniver ute for salg til henholdsvis kr. 10.800,- og kr. 6200,- !!!

 

 

- Vinterkrigen var mellom Finland og Sovjetunionen fra 30. november 1939 til 12. mars 1940. Krigen endte med sovjetisk seier.

Finland ytte hard motstand mot det sovjetiske angrepet men hadde ikke ressurser til å stå i mot i det lange løp. Landet måtte avse store landområder inkludert sin neste største by Viborg. Nederlaget førte til at Finland angrep Sovjetunionen sammens med Tyskland året etter. Finnene kaller dette Fortsettelseskrigen. Denne krigen utspant seg fra 1941 til 1944.

 

 

vinterkrigen – Store norske leksikon (snl.no)

 

 

fortsettelseskrigen – Store norske leksikon (snl.no)

 

 

 

 

Finnland traditionelles Messer, sogenanntes "Puko" . (374327) - Finnland - Blankwaffen Ausland - Militaria / Helmut Weitze

 

 

Finnland traditionelles Messer, sogenanntes "Puko" . - Finnland - Blankwaffen Ausland - Militaria / Helmut Weitze

 

Varenr.: 63
Vekt: 0.234 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.270 cm
Pris: Kr 2150.00

Nyheter



Dereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.