Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Tyske uniformer og luer etc.

Luftwaffe Major jakke i brun lær. (Gossen i Aukra).

Luftwaffe Major jakke i brun lær. Jakken er i mørkebrun myk lær. Dobbelspent med 10 knapper påsydd fronten og 2 store nede ved armene. Noen av knappene er ulike men de 6 øverste i fronten er like. Med 4 vannrette glidelåser foran. Oppå skuldrene 2 blanke knapper i metall. Med nedsydde skulderklaffer for Major. Under skulderklaffene gul våpenfarge for Fliegende. På brystet håndpåsydd offiser håndbrodert brystørn og på motsatt brystlomme 2 doble hemper til 2 merker. Over lommen 2 hemper for å feste Frontflugspange til.

På sidene strammehemper med spenner. Innvendig med lysebrun fòr og med 1 innerlomme. Bak i ryggen skredderetikett påsydd. Denne er slitt men man kan lese mye av teksten.

Jakken er godt brukt.

 

- En utrolig RÅ flyverjakke brukt her i Norge !!!

 

Historien på jakken:

 

- Jakken ble kjøpt i ett dødsbo i Ålesund. Der lå denne jakken sammens med en 4-taschen rock, båtlue og belte. Nærmeste Luftwaffe flyplass fra Ålesund er Gossen flyplass i Aukra på Nordmøre. Så sannsynligheten er stor for at eieren av jakken har vært pilot på denne flyplassen.

 

Sakset fra nettet:

 

En delegasjon fra det tyske Luftwaffe var på besøk i Ålesund for å studere mulighetene for å anlegge en flyplass i distriktet, da det trengs en flyplass mellom Bergen og Trondheim. De vurderer flere alternativer, men bestemmer seg for Moa-området i Spjelkavik. Delegasjonen mener området ligger tilstrekkelig beskyttet mot fiendtlige angrep, og det er allerede før krigen planlagt en flyplass der. Imidlertid ender man til slutt opp med at flyplassen skal bygges på Gossen i Aukra på Nordmøre i stedet, ettersom det trengs lengre og bredere rullebane enn opprinnelig tenkt. (10.01.1941).

 

Varenr.: 02
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 6000.00

SOLGT!

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.