Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Tyske uniformer og luer etc.

Komplett Luftwaffe Oberleutnant pilot uniform. (Geschwader Hindenburg).

Komplett Luftwaffe Oberleutnantpilot uniform. Samlingen består av: Sommer flyverjakke + ride bukse + sommer høylue + belte med pistoltaske + ridestøvler + utstillingsdukke. 

 

SOMMER FLYVERJAKKE: Dette er en hvit sommerjakke som er sydd i stripete hvit glatt bomull stoff. Med skulderklaffer for å kneppe på med tunge under. Sølv oppå med en stjerne på hver klaff. Kravespeilene har trykknapper under. Dette fordi det er bare å kneppe av kravespeilene når man skal vaske jakken. Granden er Oberleutnant. Med offiser brystørn i tykk og massiv aluminium. Bak med nål og under på jakken hemper påsydd der nålen er tredd gjennom. På motsatte lomme påsydd hemper til 2 utmerkelse og over lommen 2 hemper for å feste  "Frontflugspange". I knappehullet originalt påsydd bånd til Jernkorset 2 klasse. Rundt armen håndpåsydd armstripe for Geschwader Hindenburg. Dette er en offiser utgave som er sydd med håndbroderte bokstaver i sølv brodert på mørkeblå bomulls bunn. Innvendig i jakken er knappene festet med ringer, slik at knappene kan lett taes av når man vasker jakken. Også forsterket hull i jakken der man kan tre Luftwaffe offiser sverd eller dolk gjennom. Jakken er uten skader eller hull men er møkkete med noen lyse og mørke oljeflekker og har blitt litt gul i fargen etter mye bruk (Les historien på jakken under). Størrelse ca. 50/52.

RIDE BUKSE: I Luftwaffe-blå glatt offiser uniformsklede. Komplett med alle knapper. Det følger med bukseseler. Innvendig med grå og hvitstripete bomullsfòr på kantene. Nede ved bena glidelåser. Ridebuksen er i meget pen stand. Størrelse ca. 52.

SOMMER HØYLUE: Dette er en hvit sommer høylue som er sydd i stripete hvit glatt bomull stoff. Fin i formen. Med lueørn som er i håndbrodert i sølv og med kokarde som også er håndbrodert i sølv. Begge er håndpåsydd høyluen. Innvendig med lysebrun lær svettebånd. Oppe foran i toppen en trykknapp mulig for å feste en type innerfòr ? Høyluen er i pen stand som også har blitt litt gul i stoffet slik som flyver jakken. Størrelse ca. 56.

Weitze har flere tilsvarende offiser sommerluer til NOK 14.000,-.

BELTE MED PISTOLTASKE: Beltet er et "Assmann" produsert belte med gode merkinger med Riksørn stemplet ned i læret på baksiden. Også med blekk-stemplinger. Beltet er produsert i brun lær og det er mykt og fint komplett med beltestroppen. Pistoltasken er også produsert i brunt lær og er mykt og fint. Til en kaliber 7.65 pistol.

Luftwaffe offiserer brukte som regel brune belter, kartmapper og pistoltasker.

RIDESTØVLER: Dette offiser paret er i sort myk lær og er slanke og høye. Stivere oppover. Størrelse ca. 44. Ridestøvlene er i pen stand uten skader.

UTSTILLINGSDUKKE: Denne er produsert i Danmark av Hindsgaul. Dukken er produsert på 1960 tallet. Meget pent ansikt.

Jeg synes hele holdningen og utseende på denne utstillingsdukken er meget tiltalende !!!

 

HISTORIEN PÅ SOMMER FLYVER JAKKEN: For rundt 15 år siden besøkte jeg en handler og storsamler i Sverige. I forretningen hans stod det en komplett utstillingsdukke. Hverken før eller siden hadde jeg sett ett slikt rått Luftwaffe oppsett og jeg dro derfra med gruppen. Selve jakken fikk jeg historien på og den er som følger: Han hadde vært på en militariamesse i Tyskland 5 år før og der kom det en kar til hans stand og han hadde med seg en bærepose. Han trakk opp jakken og sa at den hadde tilhørt faren. Farens favorittjakke var denne hvite sommerjakken og han brukte den hele tiden som sin pilotjakke. Helt til ut i 1945 da det ikke var mer drivstoff igjen. På slutten av krigen rakk han ikke å vaske jakken, det ble aldri tid til vask av uniform da det kun var tokt på tokt. Historien kan bekreftes av selger og navnet vil kjøper vil få oppgitt. 

 

UTEN TVIL DEN RÅESTE LUFTWAFFE JAKKEN JEG HAR EID OG EN AV DE RÅESTE TYSKE COMBAT UNIFORMENE JEG HAR SETT.

Varenr.: 03
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 40000.00

SOLGT!

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære gjenstander. Utvalget av militære samleobjekter strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle varer i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.