Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Tyske uniformer og luer etc.

Komplett Luftwaffe uniform til en flyveleder ved Sola flyplass. (Luftwaffebeamte Kriegsoberinspektor).

Komplett Luftwaffe uniform til en flyveleder ved Sola flyplass. Samlingen består av: Fliegerbluse + rett bukse + høylue + lave sko + utstillingsdukke. 

FLIEGERBLUSE: Dette er en offiser fliegerbluse som en sydd i feltstoff. Rund kraven originalt påsydd tvinnet sølvsnor. Med nedsydde skulderklaffer. Sølv oppå med en stjerne på hver klaff. Under med grønn og rød våpenfarge som er riktig for offiser i Luftwaffebeamte. Kravespeilene er originalt påsydd. Granden er Luftwaffebeamte Kriegsoberinspektor. Med offiser håndbrodert brystørn som er håndpåsydd. Denne jakken er skreddersydd denne offiseren og han har bedt uniformskredder å sy 2 utvendige lommer nede. Dette er nokså uvanlig så denne jakken er sjelden !!! Nede ved armene 2 sett med strammeknapper. Innvendig med gråblå silkefòr. Uten innerlommer da offiseren har vagt å ha lommene utvendig i stedet. På den ene siden stemplet på silkefòret med 5-bokstavs koden og over med produsenten (utydelig). Fliegerblusen er i meget pen stand uten rifter eller møllhull. Størrelse ca. 50.

RETT BUKSE: I Luftwaffeblå glatt offiser uniformsklede. Komplett med alle knapper også følger det med bukseseler. Innvendig med hvit bomullsfòr på kantene. Buksen har en gammel stopping i baken ellers i meget fin stand. Størrelse ca. 50/52.

HØYLUE: I Luftwaffeblå glatt uniformsklede. Meget HØY i fronten. Med lueørn i aluminium og med kokarde med malt midtsenter i aluminium. Begge komplette med splintene intakt på baksiden. Innvendig med grå silkefòr og med mørkeblå lær svettebånd. Høyluen er i strøken stand kun 2-3 ørsmå hull oppå. Størrelse ca. 56.

LAVE SKO, SLIPS + SKJORTEKRAVE: Brune lave sko med brune skolisser. Størrelse ca. 43. Skoene er i meget pen stand. Følger med sort slips og hvit skjortekrave.

UTSTILLINGSDUKKE: Denne er produsert i Danmark av Hindsgaul. Dukken er produsert på 1960 tallet. Lange armer. Meget pent ansikt. 

 

HISTORIEN PÅ FLIEGERBLUSEN: En storsamler fra Vestlandet fikk kjøpt denne for 10-15 år siden. Han hadde en annonse ute i Stavanger og fikk en henvendelse om denne jakken. Den lå på ett loft ikke langt fra Sola flyplass så jakken har garantert vært brukt av en flyveleder på Sola flyplass.

Luftwaffe personell som arbeidet i flytårnet og som hadde ansvaret for å ta i mot fly og opprettholdt radio samband med fly. De brukte kravespeil og skulderklaffer med grønn våpenfarge.

Varenr.: 02
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 29000.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære gjenstander. Utvalget av militære samleobjekter strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle varer i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.