Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Tyske uniformer og luer etc.

Gebirgsjäger uniformsgruppe. Navnet. (Oberst i Gebirgsjäger Regiment 136).

Gebirgsjäger uniformsgruppe. Gruppen består av: Frakk med Oberst grad. Høylue. Offiser belte. Offiser støvler. 6x30 kikkert.

 

Offiser frakk. Tidlig produsert skreddersydd tung kvalitets frakk. Frakken er produsert i "douskin". I fronten 12 original påsydde knapper, 2 bak på stramme hempen og 2 mindre knapper oppå skuldrene. Med messinghempe i kraven. Med mørkgrønn tykk krave og med originalt nedsydde skulderklaffer. Graden er Oberst med 2 forgylte pips i aluminium og med pånaglede regiments-tall 136. Disse også forgylte i aluminium. På armen håndpåsydd kvalitets håndbrodert Edelweiss for offiserer. Bak i folden er alle knappene i metall til stede. Innvendig med glatt stripete grønn bomullsfòr. På høyre side innsydd en stor knapp i bakelitt og med åpningen for å henge sabel eller dolk ut fra. Åpningen er forsterket med ekstra grå stoff rundt. Over med forniklet klips. Oppe i nakken original håndpåsydd skredderetikett. Noe slittasje på øvre del av etiketten. Produsenten er Bulag BAYERISCHE UNIFORM A.G. MÜNCHEN. Innvendig i innerlommen original håndpåsydd navneteikett. Navnet er Oberst Rudolf Treipl.

Frakken er i stor størrelse og i meget pen stand uten skader eller reparsjoner. 

 

- Uten tvil den mest eksklusive og mest kvalitetsmessige frakken jeg noensinne har hatt inne for salg !!!

 

Oberst Rudolf Treipl. Jeg har søkt på nettet og det er veldig lite å finne ut om han.

Jeg fant hans rangliste fra 1910, hvor han står oppført som Oberleutnant.

 

Schematismus für das k. u. k. Heer und für die k. u. k. Kriegsmarine 1911 (Wien, 1910) | Library | Hungaricana

 

Jeg fant også hans rangliste fra 1918, hvor han ble utnevnt til Kaptein 1. august 1914. Det står også oppført de utmerkelser han har fått.

 

Ranglisten der K. K. Landwehr und der K. K. Gendarmerie 1918 (Wien, 1918) | Library | Hungaricana

 

På nettet fant jeg ut at Oberst Rudolf Treipl var sjefen for Salzburger Infanterieregiment Nr. 12. Han gikk av den 30. september 1933. Han fylte 60 år i Berlin i 1942 fant jeg også ut.

Men jeg har ikke funnet ut at han var Oberst i Gebirgsjäger Regiment 136. Men det kan tenkes han har hatt ett kort engasjement i Gebirgsjäger Regiment 136, men som ikke jeg har funnet. Ett annet alternativ er at han kan ha solgt eller gitt bort frakken, og den videre har blitt brukt uten at hans navneetikett har blitt fjernet. Jeg har funnet ut at det var mange yrkesoffiserer i hans familie. Siden det står at han gikk av 30. september 1933 var det kanskje bedre at frakken ble brukt i stedet for å henge i skapet hans?

Uansett frakken stammer fra Norge og er 100 % urørt og selges med "evighetsgaranti".

 

Offiser høylue. Tidlig produsert høylue. Høyluen er produsert i "douskin". Med lysere grønn våpenfarge for Gebirgsjäger. I fronten med Edelweiss festet mellom lueørn og kokarde. Denne er produsert i aluminium. Lueørnen er også produsert i aluminum og svak buet etter formen på høyluen. Kokarden er håndbrodert med sølvtråder. Senter på kokarden i midten er med rødt stoff. Med tykk tvinnet sølvsnor over bremmen. Innvenndig med beige stripete bomullsfòr. Med brun lær svettekant som er myk og fin. Under bremmen på høyre side skrevet med blyant 5.P, 2 Abtlg.

Størrelsen på høyluen er liten. Høyluen har noen små møllhull her og der.

 

Offiser belte. Beltet er produsert i sort lær og brun bak. Beltespennen er produsert i sink. På enden av beltelæret på innsiden, stemplet litt utydelig 0039 og 10. 0039 står for årstallet 1939 og 10 står for lengden 110 cm. Offiser beltet er i pen stand.

 

Offiser ridestøvler. Produsert i sort myk lær. Slank modell som er høye. Innvendig med tykk glatt brun lær og med støvel-pådragere i sort tykk stoff med røde striper. Under med såler i lær og med omskodde hæl-såler av VIKING ASKIM modell. En liten rep. på siden på den ene ridestøvelen ellers pene.

(Tyske offiserer fikk ofte levert sine støvler til firmaet Viking i Askim, for å sko de om når de ble slitte under).

 

6x30 kikkert. Førkrigs "Busch Rathenow Dienstglas 6x30" modell med messing hus. Meget godt stemplet og på venstre side ripet inn navnet NORE og på høyre side ripet inn soldatnummer 4191 og under A. BRØRS? Komplett med lær bærereim og lær beskyttelses-kappe over linsene og lærflappen for å dra kikkerten opp av etuiet. En bakelittkopp som er skrudd på det ene okularet mangler men gjengene er universale så man kan bare ta en kopp fra en annen kikkert.

Optikken er meget klar og bra.

En ganske så komplett 6x30 kikkert i god bruksstand.


- Denne gruppen gjør seg veldig godt på en byste !!!

 

World War II in Color: Gebirgsjäger-Regiment 136 in Norway 1942 (ww2colorfarbe.blogspot.com)

 

Gebirgs-Jäger-Regiment 136 - Lexikon der Wehrmacht (lexikon-der-wehrmacht.de)

 

Das Gebirgsjäger-Regiment 136 des Heeres (balsi.de)

 

Gebirgsjäger-Rgt. 136 - Axis History Forum

 

Varenr.: 01
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 27950.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.