Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Tyske medaljer og merker.

Stor medalje og dokumentgruppe tilhørende Friedrich Klietsch. (1914-1943).

Stor medalje og dokumentgruppe tilhørende Friedrich Klietsch. Fritz ble ofte brukt som klengenavn i stedet for Friedrich. På flere av dokumentene er det skrevet Fritz som fornavn.

1. Ehrenkreuz für Frontkämpfer. Medaljen sitter på medalje-spennen. Tildelingsbeviset er datert 16. Januar 1935. Da var Klietsch Polizeihauptwachtmeister i Altona. Tildelingsbeviset er stemplet og signert. I meget pen stand.

2. Erklärung - arischer Abstammung. Datert 12. Oktober 1935. Erklæringen er maskinskrevet av Klietsch. Datert og signert. I meget pen stand.

3. Berechtigungsausweis - Verwundetenabzeichen in "Schwarz". Såret merket er i sortlakkert messing. Med nål på baksiden. Såret merke er i pen stand. Med tildelingsbevis da Klietsch var Polizeibeamte. Tildelingsbeviset er datert 16. Oktober 1936. Stemplet og signert. I pen stand.

4. Abschrift. Berechtigungsausweis - Verwundetenabzeichen in "Schwarz". Skrevet samme dato og stemplet og signert. I meget pen stand.

5. Polizei-Dienstauszeichnung zweiter Stufe tildelingsbevis. Medaljen er med tykk forsølving og med høyglanspolerte topper. Med blått bånd. For 18 år tjeneste. Medaljen er i meget pen stand. Tildelingsbeviset eller diplomen er trykket på litt tykkere papir eller kartong. Utdelt da Klietsch var Polizeihauptwachtmeister i Hamburg-Altona. Stemplet ned i selve kartongen Riksørn med tekst rundt og med Meissner sin blekk-signatur ser det ut som. Tildelingsbeviset er datert 26. September 1938. Størrelse 30 x 21 cm. Diplomen er i meget pen stand.

6. Hamburg Polizei luemerker. Førkrigs utgaver. Det lille og det store luemerke. Begge i meget pen stand.

7. Polizei-Dienstauszeichnung erster Stufe tildelingsbevis. Medaljen er med tykk gullforgylling og med høyglanspolerte topper. Med blått bånd med polizeiørn brodert på. For 25 år tjeneste. Medaljen er i strøken stand og sitter på medalje-spennen. Tildelingsbeviset eller diplomen er trykket på litt tykkere papir eller kartong. Utdelt da Klietsch var Meister der Schutzpolizei i Hamburg-Altona. Stemplet med en stor Riksørn ned i selve kartongen og med Adolf Hitlers sin faximilie-signatur. Tildelingsbeviset er datert 30. Januar 1942. Størrelse 30 x 21 cm. Diplomen er i meget pen stand.

8. Luftschutz-Ehrenzeichen zweiter Stufe tildelingsbevis. Medaljen sitter på medalje-spennen og er i strøken stand. Tildelingsbeviset eller diplomen er trykket på litt tykkere papir eller kartong. Utdelt da Klietsch var Meister der Schutzpolizei i Hamburg-Altona. Stemplet ned i selve kartongen Riksørn med tekst rundt og med Meissner sin blekk-signatur ser det ut som. Tildelingsbeviset er datert 25. September 1942. Størrelse 30 x 21 cm. Diplomen er i meget pen stand.

9. Kriegsverdienstkreuz 2. klasse tildelingsbevis. Utdelt da Klietsch var Meister der Schutzpolizei i Hamburg Altona. Han har fått dette korset da han har tjenestegjorde for Luftwaffe som politi Meister som er den høyeste underoffiser graden. Datert 3. Februar 1943. Stemplet og med faximilie signatur. Størrelsen er 21 x 15 cm. Tildelingsbeviset er i strøken stand.

10. Portrettfoto. Måler 9 x 6 cm. Bak påskrevet med blyant "Zum pol-Waifth ? Gefartet" 1943. Portrett av Friedrich Klietsch med graden Meister der Schutzpolizei. På lommen sitter Såret merke i Sort fra 1. verdenskrig, som er i denne gruppen. Over lommen båndspenne med Jernkorset 2 klasse 1914 + Krigsdeltagerkorset med sverd 1914-1918 + Lang og Tro tjeneste Polizei kors i gull for 25 år + Luftschutz medaljen + Krigsfortjenestekorset 2 klasse bånd i knappehullet.

11. Medalje-spennen med alle medaljene Friedrich Klietsch har fått utdelt. Foruten Jernkorset så har alle disse medaljene tildelingsbevis til. Bak på medalje-spennen nål i messing og grønt stoff. På denne påsydd skredder-etiketten fra Hamburg. Medalje-spennen er i strøken stand.

12. Se siste bilde hvor Friedrich Klietsch bærer ett merke under Såret merke. Er det noen som vet hvilket merke dette er ???

 

Friedrich Klietsch tjenestegjorde under den 1 verdenskrig som soldat i hæren og gjorde seg fortjent til Jernkorset 2 klasse 1914. Han ble også såret og gjorde seg fortjent til Såret merke i Sort. Tildelingsbeviset fikk han derimot utdelt mange år senere den 16. Oktober 1936. Han var ansatt i politiet i Hamburg i området Altona. I 1942 var han tilknyttet Luftschutz og i 1943 fikk han Krigsfortjenestekorset 2 klasse utdelt av Luftwaffe.

 

- DENNE GRUPPEN HAR JEG NYLIG KJØPT AV EN SAMLERKOLLEGA FRA TYSKLAND SOM HAR FÅTT UT SAMLINGEN DIREKTE AV FAMILIEN.

DET ER IKKE OFTE SLIKE KOMPLETTE MEDALJER MED TILDELINGSBEVIS GRUPPER DUKKER OPP FOR SALG !!!

 

Varenr.: 46
Vekt: 0.262 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 10000.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.