Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Tyske og norske bøker, hefter, brev, bilder etc.

Krigsfortjenestekorset 2 klasse med båndspenne + Luftwaffe tildelingsbevis fra Norge. (1945).

Krigsfortjenestekorset 2 klasse med sverd med båndspenne + Luftwaffe tildelingsbevis fra Norge. Krigsfortjenestekorset er av tidlig utgave i mørk messing. Med originalt langt bånd. Med båndspenne med pånaglet korslagte sverd i metall. Med nål på baksiden. Begge deler er i strøken stand. Tildelingsbeviset er utdelt en Luftwaffe korporal Obergefreiten Josef Grassl i 5./schw.Flakabt. 502 (o). Grassl tjenestegjorde i Norge. Tildelingsbeviset er datert 20. April 1945 (Hitlers bursdag) og stemplet blått stempel. Signert av Oberst og kommandanten av 29. Flakdivision Nieper.

Tildelingsbeviset er i tykk kartong papir og brettet på midten ellers i meget pen stand !!!

 

Sakset fra nettet:

 

Historie:

29. flak divisjon ble opprettet den 27. februar 1945 og var en av de siste store flakformasjonene. De viktigste personellene i denne divisjonen ble overført til 14. flak brigade, noe som innebar at den 29. flak divisjon ble dannet bare i brigadestyrke. Deres kommandør var oberst Alexander Nieper, som ledet divisjonen til krigens slutt. Ved dannelsen av staben til den 29. flak divisjon tok denne også over lederskapet til 14. flak brigade og av alle flak avdelinger i Norge med totalt 23 flak avdelinger. Personalet på den nystiftede divisjonen var stasjonert i Oslo.

 

Underliggende avdelinger:

Flakgruppe Lofoten (tidligere Flakregiment 83).

Flakgruppe Narvik (tidligere Flakregiment 92).

Flakgruppe Drontheim (tidligere Flakregiment 152).

Flagg Oslo (tidligere Flakregiment 162).

Samlet bestod disse enhetene av 97 tunge luftvernbatterier og 57 medium og lette anti-luftbatterier ved krigens slutt. Med den siste gjennomgangen av Wehrmacht den 20. april 1945 var den 29. flak divisjon den sterkeste enheten innen Luftwaffe. Etter frigjøringen den 8. mai 1945 ble styrken i denne divisjonen allierte krigsfanger.

 

 

 

 

 

Varenr.: 04
Vekt: 0.340 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 2000.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.