Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / NS BELTER.

Prøve-stanse med det nye "Riksvåpen" til NS medaljen for redningsdåd.

Prøve-stanse med det nye "Riksvåpen" til NS medaljen for redningsdåd. Dette er samme riksvåpen med kongekrone som ble brukt på "TAPPER OG TRO" beltespennene. 

 

Den 27. januar 1944 ble det av Sjøfartsdepartementet og etter innstilling fra Vidkun Quisling vedtak paragraf 45 av samme dato, en utmerkelse for redningsdåd til sjøs. Medaljen ble utdelt av Sjøfartsdepartementet. Medaljen ble produsert av J. TOSTRUP og medaljen ble produsert i sølv. NS la utforming og produksjon av medaljen ut på anbud og H. RUI laget ett par prøve-stanser og disse ble levert til Sjøfartsdepartementet. Prøve-stansene er i kobber og begge er stemplet ned i metallet H. RUI. 1944. Disse ble sannsynligvis forkastet og NS Sjørfartsdepartementet med Quisling valgte å bruke utkastene fra J. TOSTRUP i stedet. Begge utkastene fra begge produsentene er ganske like men her var det nok snakk om ett prisspørsmål og J. TOSTRUP vant anbudsrunden og denne produsenten endte opp med å produserte 25 eksemplarer av NS medaljen for redningsdåd.

Varenr.: 08
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 0.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.