Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / NS BELTER.

PRODUKSJON AV TAPPER OG TRO og ETT FOLK EN VILJE BELTESPENNER.

PRODUKSJON AV TAPPER OG TRO og ETT FOLK EN VILJE BELTESPENNER. I 1943 ble Hirdens Bedriftsvern og Hirdens Alarmenheter opprettet. Mange tusen mann over hele Norge ble innrullert og nye uniformer sydd. Flere andre hirdenheter trengte også nye uniformer og belter. Det var mangel på vanlige menige belter med spenner så NS fikk satt i gang produksjon av dette. Det kan se ut som at beltelærene som ble brukt var de standard tyske. Etter anbudsrunden var ferdig, var det firma A/S Corneliussen & Olsen. Oslo som fikk i oppdrag og produsere NS beltespenner. Produksjonen ble startet og beltespennene ble produsert i 3 deler. 1. Beltespenne. 2. Midtparti. 3. Hempe med 2 pigger for å feste til beltelæret. Alle delene ble produsert i krigs-metallet sink. Midtpartiet ble stanset i en kvadratisk del og etterpå ble det overflødige metallet kuttet vekk. Det ble også produsert en belte-hempe som skulle syes fast til selve belte-læret, men siden at det var rasjonering på lær, ble det ikke satt i gang produksjon av norske belte-lær. Det ble de tyske belte-lærene som det var god tilgang på i Norge, som ble brukt på NS beltespennene. Produksjonen av belte-hempene ble satt i gang og utført, men de ble aldri påsatt belte-lær.


Det var firma C. FROGNER A/S. STORGATEN 5. OSLO som leverte de ferdige beltespennene til produsenten A/S Corneliussen & Olsen. Oslo. Så ble beltespennene pakket i tre-kasser og fordelt til de ulike hirdavdelingene rundt om i Norge. Regningen var det Nasjonal Samling som tok seg av.


Da produksjonen av beltespennene var ferdig, ble de pakket i gråpapir 20 og 20 sammen. Med hyssing rundt. Grunnen til at jeg vet dette, er at i denne "tre-kassen" (se hoved bilde) lå det en slik uåpnet pakke med "TAPPER OG TRO" beltespenner. Det var jo fryktelig synd å måtte sprette denne pakken men det gjorde jeg for å fordele de 20 beltespennene blant samlere. Sammen med denne uåpnede pakken med beltespenner, lå det deler fra produksjonen: 4 ferdige beltespenner men uten senter, mengder av belte-hemper for å feste på beltelæret, noen belte-hemper med 2 pigger på for å feste til selve beltespennen bak og noen hemper og kroker til bukseseler. 

 

Denne tre-kassen ble "stjålet" hos produsenten A/S Corneliussen & Olsen. Oslo, 8. mai 1945 og det var en Milorg kar fra Asker som tok med seg denne kassen hjem. - Jeg kjøpte tre-kassen direkte av sønnen til denne Milorg karen.

Varenr.: 07
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 0.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.