Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / NS BELTER.

TAPPER OG TRO BELTE. (Hird avdelinger).

TAPPER OG TRO BELTE. Den nye tid medførte oppsett av nye hirdavdelinger og i 1943 ble Hirdens Bedriftsvern og Hirdens Alarmenheter opprettet. Disse avdelingene ble oppsatt med nye uniformer (se bilder). HBV fikk utdelt norskproduserte grå uniformer fra NS Riksdepot. Den samme type uniform ble også brukt på Hirdens Skoler og Våpen Hirden og vanlige hirdfolk. HAE fikk utlevert uniformer fra Italia. I 1945 ble Hirdbataljonen opprettet og de bruke grå-grønne uniformer. Alle disse nye enhetene trengte belter og det ble produsert beltespenner med logoen TAPPER OG TRO. Det ble også satt i gang produksjon av en utmerkelse som var tiltenkt utdelt frontkjempere i Waffen-SS. Nordmenn som utmerket seg på østfronten i kampen mot bolsjevismen og på baksiden av korset samme logo; TAPPER OG TRO. Disse ble produsert i flere grader men aldri utdelt. Motto "TAPPER OG TRO" ble også brukt i annonsering i Fritt Folk og andre NS utgivelser samt en NS plakat. Se siste bilde av "NS medaljen for redningsdåd" fra 1944. Legg merke til samme riksløve og krone, som på fronten av Tapper og Tro beltespennene. Legg også merke til den åpne kronen som er NS sin versjon av den norske kongekronen. Samme riksvåpen med motto ble foreslått brukt på hirdens beltespenner. Beltespennen skulle brukes av ALLE hirdenheter og skulle være NS sin beltespenne, på lik linje som de norske Waffen-SS soldatene brukte beltespennen med motto "MEINE EHRE HEISST TREUE". "TAPPER OG TRO" beltespennen ble produsert i krigsmetallet sink og på midtpartiet ble det brukt logo med den norske løven og kongekronen. Samme logo med den norske løven og kongekronen over, ble brukt på NS Redningsmedaljen.

Varenr.: 06
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 0.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.