Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Samling tyske etterlatenskaper fra slagfelten i Estland.

Samling etterlatenskaper fra Narva slagfelten.

En god venn, metallsøkerentusiast og samlerkollega fra Narva solgte hele sin samling til meg i juni 2013. I 40 år har han lett etter tyske og russiske etterlatenskaper på Narva slagfelten. De første årene plukket han alt mulig rart rett fra skogbunnen. Men mange andre gjorde det samme så etter noen år var det ikke noe å finne oppå skogbunnen lenger så de måtte prøve å finne det som lå nede i jorden. Så fikk han laget en 2 meter lang stikk-stang for å kjenne om det kunne ligge noe hardt nede i jorden. Da denne metoden er tungvint fikk han tak i en gammel russisk minesøker og brukte den noen år, før han kjøpte en av de aller første og enkle metallsøkere. Denne måtte han bestille fra utlandet. I dag bruker han en Minelab XS og finner fortsatt saker men det holder på å bli seriøst utplukket i Narva skogene nå. Flere metallsøkerentusiaster søker daglig på de forskjellige kampskueplasser som: Sinimäe, Hiiemetsa (Regiment Nederland), Auvere (Eesti Legion og Wehrmacht), Oru (Regiment Danmark), Toila, Sirgala, Rigikula og Mummasare (Kampfgruppe Küste). En dag søkte vi i 7 timer men fant ikke mye av interesse. Min venn jobber for øvrig for den tyske kriegsgräberfürsorge og de ganger de finner noen falne tyske soldater som har dødsbrikker rundt halsen, så blir de registrert og levningene enten sendt til familien i Tyskland eller begravd på Narva krigskirkegård. Mye av de de finner på slagfelten befinner seg på ett museum i Narva som metallsøkerforeningen har opprettet. De har 100 aktive medlemmer så det sier seg selv at det blir mindre og mindre å finner på slagfelten. - De varene jeg har kjøpt og som bildene viser, er en kjempesamling tyske feltflasker, korker og kokekar. En samling tyske lightere. En samling tyske lommekniver og ellers alt mulig rart som han har funnet oppå skogbunnen eller i jorden. Dødsbrikker leverer han som regel fra seg. De varene jeg har overtatt er alt mulig rart tilhørt tyske soldater som enten har blitt mistet, kastet eller forlagt på slagfelten. Så når det er snakk om de "myke" objektene i aluminium som kokekar og feltflasker så har de fleste splintskader eller så har de blitt vridd pga. granatdetonasjon. Han har også hatt en del små og store deler til tysk Panser 4 men det har jeg ikke brydd meg om å kjøpe. - Så her har dere en av de siste muligheter til å kjøpe noen saker som stammer fra en av de overstående kampplasser. For de som ennå ikke har vært og besøkt Narva så har dere en gyllen mulighet å kjøpe en "suvenir" fra en av de hardeste slagfelter under den 2 v.k., hvor det var flere hundre nordmenn og kjempet !!!

 

Varenr.: 02
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 0.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.