Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Reportasjer.

KINDERHEIMHÖHE.

KINDERHEIMHÖHE. Leser man boken vår "Tragedien om de trofaste" så vil man skjønne hvor utrolig harde kamper det var rundt denne høyden. Kinderheimhöhe er den østligste og høyeste høyden og var av meget stor strategisk betydning for Waffen SS. Man hadde utsikt flere mil østover. Høyden ble gjentatte ganger erobret av russerne men de ble kastet ut hver gang av de frivillige SS soldatene som gjorde dristige motangrep med ofte en håndfull menn. Rundt denne høyden utspant det seg noen av de hardeste kampene under den andre verdens krig. Mange nordmenn falt her. Russerne bombarderte høyden med sitt tunge artilleri i uker. - Den dag i dag kan man finne granatsplinter på denne høyden. I mange timer gikk jeg rundt og plukket spinter som lå oppe i dagen og disse er nå til salgs. De lå i sør-østre skråning og jeg har tatt flere fine bilder fra der jeg fant splintene. For de som ikke får reist til Estland og Kinderheimhöhe så kan man så kjøpt en granatsplint fra denne høyde og ett stykke krigshistorie og på en måte ett stykke norgeshistorie da det var flere hundre nordmenn som kjempet ved Kinderheimhöhe.
Varenr.: 14
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 0.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.