Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Stor samling tyske høyluer.Legges ut for salg sammens med uniformene før jul.

 

- Wehrmacht Infanteri offiser høylue. Produsert i vanlig grønn uniformstoff eller felt-stoff. Med hvit våpenfarge for Infanterie. I fronten med tidlig luemerker produsert i aluminium. Med rød stoff i senter av kokarden. Innvendig med beige bomullsstoff og med brun svettebånd. I midten av høyluen ett mørk parti etter hårlakk brukt av offiseren. Brun farge under skjermen og på midten slitasje på fargen og rillene - etter tommelen.

Størrelse ca. 58. Vekt 252 gram.

Høyluen har kun ett par små møllhull helt bak under pullen ellers i meget pen stand.

(Selges sammen med en komplett uniform).

 

- Wehrmacht Infanteri offiser høylue. Produsert i grønn stripete glatt gabardin. Med hvit våpenfarge for Infanterie. I fronten med luemerker produsert i sølvfarget feinsink. Med rød netting-stoff i senter av kokarden. Innvendig med beige silkestoff og med brun svettebånd. I midten av høyluen 100 % strøken og intakt celeloid. Under med Erel logo. På venstre siden av svettebåndet Erel logo. Beige farge under skjermen.

Størrelse ca. 56. Vekt 206 gram.

Høyluen er i nydelig stand.

(Selges sammen med en komplett uniform).

 

- Wehrmacht Infanteri offiser høylue. Produsert i grå-grønn glatt trikot. Med hvit våpenfarge for Infanterie. Snoren rundt er litt spesiell, da den er tykk og tvinnet. I fronten med tidlig lueørn i aluminium og med håndbrodert kokarde påsydd. Innvendig med beige silkestoff og med brun svettebånd. I midten av høyluen merket med produsenten med sort - Peküro.

Stor størrelse ca. 59. Vekt 232 gram.

Høyluen er i nydelig stand.

(Selges sammen med en komplett uniform).

 

- Wehrmacht Transport offiser høylue. Produsert i grønn stripete glatt gabardin. Med lyseblå våpenfarge for Transport. I fronten med forsølvet feinsink lueørn og med kokarde i aluminium. I senter rød papp. Innvendig med gul silkefòr. Med celeloid nede i høyluen og under den merket med produsenten Erel. På sidene påskrevet størrelsen 58 med blått. Dette ser man ofte på høyluer som stammer fra Forsvarsmuseet. Svettebåndet er i sort lær men er sekundær og er maskinpåsydd og foran limt fast. Det originale svettelæret har løsnet eller blitt fjernet en gang i tiden.

Stor størrelse 58. Vekt 229 gram.

 

- Wehrmacht Artilleri underoffiser/menig høylue. Produsert i grønn douskin. Med rød våpenfarge for Artilleri. I fronten med håndbrodert lueørn og kokarde. I midten av kokarden med aluminiums senter med midtpunkt i rødt stoff. Innvendig med grålig silkefòr. Nede i luen merkelapp i papir med eieren Karl Köhler. Med lysebrun svettebånd.

Størrelse ca. 54/55. Vekt 212 gram.

Høyluen har noe små møll her og der rundt men ellers en pen og meget dekorativ høylue med broderte merker i front.

 

- Wehrmacht Sanität offiser høylue. Produsert i grønn douskin. Med mørkeblå våpenfarge for Sanität. I fronten med nickel-silver lueørn og med kokarde som er håndbrodert med senter i sink og i midten med rød stoff. Innvendig med gul silkefòr. Med celeloid nede i høyluen og under den merket med produsenten Erel. Med papiretikett stemplet med størrelsen 55 1/2. Svettebåndet er i brun myk lær med svettehull. Vekt 230 gram.

Høyluen er i strøken stand uten skader eller møllhull

 

- Wehrmacht Sanität offiser høylue. Produsert i grønn douskin. Med mørkeblå våpenfarge for Sanität. I fronten med aluminium lueørn og med kokarde som er håndbrodert med senter i forsølvet nickel-silver og i midten med rød stoff. Innvendig med sort bomullsfòr. Svettebåndet er i brun myk lær. Under bremmen, som er i beige farge, er det stor slitasje midt på bremmen, på grunn av tommel-slitasje.

Vekt 260 gram.

Høyluen er i strøken stand uten skader eller møllhull.

 

- Wehrmacht Signal offiser høylue. Produsert i grågrønn trikot. Med gul våpenfarge for Signal eller Samband. I fronten med forsølvet aluminium lueørn og kokarde. I midten av kokarden med rød stoff. Innvendig med beige bomullsfòr. Svettebåndet er i grå myk lær. Under bremmen brun farge. Nede i høyluen med celeloid og merket med produsenten. 

Størrelse ca. 55/56. Vekt 222 gram.

Høyluen er i meget pen stand uten skader eller møllhull.

 

- Wehrmacht Signal underoffiser/menig høylue. Produsert i grønn douskin. Med gul våpenfarge for Signal eller Samband. I fronten med forsølvet aluminium lueørn og kokarde. I midten av kokarden med rød stoff. Innvendig med brun stripete bomullsfòr. Svettebåndet er i brun myk lær. Under bremmen brun farge. Nede i høyluen med celeloid og merket med produsenten i sølv. 

Størrelse ca. 54/55. Vekt 194 gram.

Høyluen har noen bittesmå møllhull ellers i meget pen stand.

 

 1946-01-01

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.