Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / NS/SS plakater, brev, bøker etc.

NASJONALHJELPEN PLAKAT 1940. (Med nål og frimerke).

SJELDEN NASJONALHJELPEN PLAKAT 1940. Plakaten er trykket i 1940 av OSCAR ANDERSENS BOKTRYKKERI. OSLO.

Disse plakatene ble gjerne satt på disker på Samvirkelaget, sammen med en bøsse, hvor man kunne gi en pengestøtte til NASJONALHJELPEN til de skadelidte distrikter. Man kunne også kjøpe nåler og frimerker, hvor pengene gikk til samme formål.

Disse plakatene var i bruk under hele krigen og ble jo krøllet og bøyd så denne plakaten har blitt klebet opp på en kartong plate, hvor platen har vært hengt opp på en vegg. Man ser hull etter tegnestifter i hjørnene.

Etter krigen fikk NASJONALHJELPEN en annen logo - hjerte med kors (se de siste 2 bilder).

Størrelsen med kartong underlag: 40 x 31 cm.

Størrelsen på selve plakaten: 36 x 25 cm.

Det følger med en NASJONALHJELPEN 1940 nål og ett NASJONALHJELPEN 1940 frimerke.

 

Nasjonalhjelpen – Wikipedia

 

 

- Sjelden plakat og den første jeg har hatt inne for salg noengang !!!

 

Varenr.: 03
Vekt: 0.880 kg
Høyde: 0.400 cm
Bredde: 0.310 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 900.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.