Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Norske uniformer.

PRØVE-UNIFORM. Modell 1914 artilleri.

PRØVE-UNIFORM. Modell 1914 artilleri. Dette er en prøve uniform. Det ble produsert noen prototype uniformer som ble forevist generalstaben og forsvarsstaben. Så ble den modell 1914 menig jakken vi kjenner så godt - approbert og brukt helt fram til 1934.

 

Dette er en menig uniformsjakke sydd i grå-grønn uniformstoff. Med 2 utvendige lommer oppe og 2 innvendige lommer nede. De nedre har lommeflapper. De øvre lommene har litt mørkere uniformstoff. Så har jakken en "Kina-krave" med sortlakkert metallhempe for å kneppe igjen kraven. Kraven er i samme mørke stoffet som de øvre lommene er sydd i. I fronten 6 store artilleri knapper. Disse er av gammel type i messing. Med samme type knapper på alle 4 lommer. Det er også sydd mørkere uniformstoff ved knappefeste på de nedre lommene. Innvendig er jakken identisk med en menig 1914 jakke. Med heldekkende hvit bomulls-fòr og med 1 innerlomme og med klokkelomme på siden. Det har vært en lapp i ryggen som er fjernet (se nærbilde). Disse prøve-jakkene ble også brukt i felten for å teste om de var behagelig å ha på og om kvaliteten var slik forsvaret i 1914 ønsket seg en feltjakke skulle være.

God størrelse ca. 52.

 

Varenr.: 13
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 4000.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.