Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Walter W. fallen lot.

WEHRMACHT FALLEN GRUPPE. (Kjøpt direkte av barnebarnet på Vestlandet).

WEHRMACHT FALLEN GRUPPE. Det begynner med beskrivelser av de første og tidligste sakene i "fallen gruppen". Så til slutt avsluttes med ett brev datert 11. mai 1951.

 

SLAKTER-VERKTØY: Med håndtak i ekte ben. Med fine ornamenter og ringer i messing og på toppen av håndtaket ring i jern. På selve "bladet" stemplet med pil og produsenten F.DICK. Slakter-verktøyet er produsert rundt århundreskiftet. I meget pen stand.

2 HITLERJUGEND MEDLEMSMERKER: Begge i forsølvet kobber og med farget emalje foran. Bak er begge stemplet med RZM og nummer. Begge har nål. Ett lite hakk foran på det ene merke ellers i meget pen stand.

RAD ARBEIT DANK NÅL: I forsølvet kobber. Meget pen i emaljen. Bak stemplet med RZM og nummer. Med nål.

I meget pen stand.

FREIWILLIGER ARBEITSDIENSTPASS: Tjenesteboken er til å brette ut. Med bilde. Datert 30. September 1935. Med masse innføringer, stemplinger og signaturer.

I meget pen stand.

2 FOTOGRAFIER FRA RAD TJENESTEN: Ett portrettbilde iført komplett uniform med musiker "svalevinger" på skuldrene. Så ett fotos iført arbeidsuniform og med en liten slegge i hånden. Sittende på en jernbane-pram. Med RAD stoffmerke i båtlua.

Pipa i munnen :-)

JERNKORSET 2 KLASSE 1939 MED BÅNDSPENNE: Jernkorset er 3-delt med senter i jern. Meget pen i den sorte malingen. Med mørk urørt patina på sølvet rundt. Med fint bånd. Båndspennen har nål på baksiden.

Ett pent sett.

JERNKORSET 2 KLASSE 1939 TILDELINGSBEVIS: Wencke var her Gerfeiter den 14. juli 1941. Han tjenestegjorde i Infanterie Regiment 401 (170 Infanterie Division). I 14. kompani som er PAK kompaniet (Panservern kanoner). Diplomen er stemplet og signert med blyant av General major und Divisions kommandeur: Walter Wittke? (170 Infanterie Division).

Brett på midten ellers i meget pen stand.

Heiratsurkunde: Ekteskapsattest. A4 format. Datert 17. april 1942. Brettet på midten eller pen.

INFANTERIMERKE I SØLV I ESKE: Infanterimerke er i Feinsink utførelse. Hul utgave med forgylt nål og nålfester. Meget fine detaljer foran. I meget pen stand.

Utdelingseske til Infanterimerke er ikke så ofte og se. Skrevet under med sort blekk Inf. Silber.

En liten skade på lokket ellers i pen stand.

JERNKORSET 1 KLASSE 1939 I ESKE: Jernkorset er 3-delt med senter i jern. Pen i den sorte malingen men noen rust-nupper. Med mørk urørt patina på sølvet rundt og bak. Med kraftig flat nål som går ut på midten. Med kraftige nålfester. På midten av nålen stemplet L/10. (Deschler & Sohn. Wirthstrasse 9. MÜNCHEN).

Utdelingsesken er av senkrigs produksjon uten lås i fronten og uten jernkors i sølv trykket på lokket. Innvendig med LDO merking på den hvite silken under lokket. Med sort fløyel der jernkorset skal ligge. Esken er i meget pen stand.

Et pent senkrigs sett.

JERNKORSET 1 KLASSE 1939 TILDELINGSBEVIS: Wencke var her Unteroffizier den 21. august 1944. Han tjenestegjorde i Grenadier Regiment 173 (87 Infanterie Division). I 14. kompani som er PAK kompaniet (Panservern kanoner). Diplomen er stemplet og signert med blyant av Generalleutnant und kommandeur: Gerhard Feyerabend (87 Infanterie Division).

Noen bretter etter å ha ligget i Soldbuch'en.

PORTRETT-FOTOGRAFI I FARGER: Dette er ett nydelig portrett-fotografi som er håndkolorert. Enten med akvarell farger eller pastell. Wencke har gått opp 2 grader til Feldwebel, siden august 1944. Han har også gjort seg fortjent til nærkampspennen i bronse. Så jeg kan godt tenke med dette bildet er tatt i begynnelsen av 1945. Bildet er på stiv kartong. Det som er interessant, er at jernkorset 1 klasse og Infanterimerke, som han bærer på lommen på bildet - er de aktuelle merkene som er i denne samlingen.

I juli 2015 tok barnebarnet bildet ut av familiealbumet.

Fallen brev til kona fra Btl.Führer: A4 format datert 15. mars 1945. Så er brevet lest og verifisert og stemplet av Barmstedt Stadt-Inspector. Brevet har rifter i bretteskjøtene og en liten del er løs.

Fallen avis annonse: Walter Wencke ble rikt dekorert og fikk følgende utmerkelser: Jernkors 1 klasse - Jernkors 2 klasse - Panzerødeleggelse merke - Nærkampspangen i bronse - Infanterimerke i sølv - Østfrontmedaljen.

Heiratsurkunde: Ekteskapsattest. Utfylt for hånd med blå blekk. Datert 12. september 1945. Stemplet og signert. Noen bretter ellers i pen stand.

Sterbeurkunde: A5 format. Dødsattest. Datert 11. Mai 1951. Stemplet og signert. Noen bretter.

Kopi av utskrifter av e-poster i forbindelse med kjøp av samlingen i juni 2015: Kjøper får kopier jeg fikk av selger i forbindelse med kjøpet av samlingen i juni 2015.

 

- Selges fra min egen samling. En trist skjebne. Walter Wencke falt i kamp den 5. mars 1945. Det var kraftige kamper i området Damerau i sørlige Stargard (I dag Polen) og Wencke ble i ett kraftig russisk angrep, truffet av granatsplinter og han døde momentant. Han ble liggende i stillingen og han rakk ikke å bli gravlagt, da russerne angrep med overlegne styrker. De tyske styrkene måtte bare flykte vestover. (oversatt fra brevet til kona fra Btl.Führer).

 

HISTORIEN OM WALTER HINRICH WENCKE:

Han ble født i Barmstedt 19. februar 1912.

Mens han tok utdannelse som slakter, gikk han med i Hitlerjugend. Han begynte å jobbe som slakter og den 30. september 1935 gikk han inn i den frivillig arbeidstjenesten. Han var da 23 år gammel. Han tjenestegjorde som musiker men måtte også utføre vanlig tungt RAD tjeneste. Han var stasjonert i Glückstadt i Schleswig-Holstein. Han ble videre innrullert i Wehrmacht og gikk på rekruttskolen og var menig soldat. Wencke var med på invasjonen av Russland «Operasjon Barbarossa» den 22. juni 1941. Han tjenestegjorde i 14. kompani i Infanterie Regiment 401 (87 Infanterie Division). 14. kompani var panservernkanon kompaniet. Tidlig i kampene, 3 uker etter invasjonen, den 14. juli, gjorde han seg fortjent til Jernkorset 2 klasse. Da som Gefreiter. I april 1942 var han hjemme på permisjon og han giftet seg den 17. april med Gertrud Magdalene Münster. Så var det tilbake til østfronten igjen og han gjorde seg fortjent til Infanterimerket i sølv + Østfrontmedaljen. Den 21. august 1944 gjorde Wencke seg fortjent til Jernkorset 1 klasse. Da med graden Unteroffizier. Også i 14. kompani som lagfører for en PAK kanon. Dette var i Grenadier Regiment 173 (87 Infanterie Division). I begynnelsen av 1945 fikk han Nærkampspennen i bronse, i de harde kampene som oppstod da tyskerne måtte trekke seg tilbake fra østfronten mot Tyskland. Han knertet også en russisk tanks og fikk Panzerødeleggelsesmerke. Så Walter Wencke var en herdet men tapper ung mann som hadde vært på fronten i nesten 4 år. Men den 5. mars 1945, endte han sitt liv i ett russisk angrep (les over). Wencke hadde da graden Feldwebel.

 

Varenr.: 02
Vekt: 1.491 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 15000.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.