Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Norske medaljer, merker, uniformer etc.

UNIK 2 v.k. mappe med 164 spion-fotos fra Norge og utlandet tilhørt den kjente norske navigatøren avdelingssjef Løytnant VILHELM SKAPPEL fra 333 skvadronen. 1942-1945.

UNIK 2 v.k. mappe med 164 spion-fotos fra Norge og utlandet tilhørt den kjente norske navigatøren avdelingssjef Løytnant VILHELM SKAPPEL fra 333 skvadronen. 1942-1945. I samlingen er Skappels mappe eller hefte. Den er med stivere beige permer og måler 23 x 18 cm. Heftet er på 73 sider og på de fleste sider er det skrevet navnet på norske byer hvor han har skrevet om byen har sjøfly stasjoner eller hangarer, flyplass etc. Han har også skrevet koordinater og grader. Under flere av byene er det fotos fra navigatører som har flydd tokt over Norge. Hovedsakelig i 1943-1945. Her er det også store fotos tatt da engelsk fly fløy over slagskipet Tirpitz og fotograferte. Det er 4 fotos fra tyske flyplasser i Norge hvor man helt tydelig ser mange fly. Så er det ett annet hefte eller ringperm-mappe på 25 sider. Her er det tatt spion-bilder av norske og tyske havner med fartøyer og stillinger. Her et det bilder fra Oslo, Kristiansand S, Trondheim, Bergen, Bodø, Narvik, etc. Her er det også bilder av Slagskipene "Gneisenau" uten de bakre kanontårnene selvfølgelig. De havnet på Fjeld Festning ved Bergen og ved Trondheim (Tatt 14.4.1944) og "Prinz Eugen" (Tatt 29.4.1944). Ex. Sleipner og Ekeberg ved Oslo. Noen fotos er tatt i Gdynia og Swinemunde, Kiel og andre tyske kystbyer. Skappel har også tegnet forskjellige tyske fartøyer også limt inn bilder av sivile fartøyer med beskytning. Det er også tegning og info. om Hitlers Yacht "Grille" + "Dannebrog". Man kan også se ubåter på ett par av bildene også står det skrevet om ubåt depot.

 

- Dette er rett og slett en UNIK mappe !!!

 

Sakset fra Lokalhistoriewiki.no:

 

Vilhelm Broch Skappel (født 24. januar 1911 i Ringsaker, død 13. september 1992) var pioner innen luftfotografering.

I 1936 slo han og broren Helge Skappel seg sammen med brødrene Viggo og Arild Widerøe og dannet et felles flyselskap—Widerøes Flyveselskap. Brødrene Skappel er blant annet kjent for luftfotoene over titusenvis av steder i Norge. I selskapet ble Skappel avdelingssjef i 1947, avdelingsdirektør i 1969 og gikk av med pensjon i 1978.

Under den andre verdenskrig var Vilhelm Skappel motstandsmann men han måtte flykte til England i 1943. Han utdannet seg til krigsflyger med grad av løytnant. Han jobba i etterretningstjenesten (Central Interpretation Unit) med luftrekognosering og fototydning. Etter krigens slutt var han sjef for Luftforsvarets fotoinspeksjon i to år. Han rakk også å gi ut romanen "Sorte flammer" i Stockholm i 1942.

Skappel var sekretær i Kartografisk forening i flere år, formann for gruppe 7 i International Society for Photogrammetry i ti år, og etter pensjonsalder en ivrig amatørslektsforsker. Skappel møtte den engelske kvinnen Margareth Elizabeth Campbell under krigen og forble gift med henne resten av livet. De fikk fire barn.

Vilhelm Skappel døde i 1992.

 

Varenr.: 26
Vekt: 0.408 kg
Høyde: 0.230 cm
Bredde: 0.180 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 4000.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.