Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / NASJONAL SAMLING.

Den Norske Legion SS sykepleier-uniform.

Den Norske Legion SS sykepleier-uniform. Sydd i grå glatt stoff med mørkeblå piping eller våpenfarge. Med to brystlommer med blånerte Røde Kors knapper og med 4 knapper i fronten. Øverst i halsen trykknapp. Bak i nakken stemplet F.San. Dobble knapper nede ved hver arm. Med belte i stoff med strammespenner i metall. Uniformen er sydd av Dale fabrikker i Vaksdal kommune på bestilling fra Den Norske Legion og har størrelse-etikett originalt fra Dale fabrikker fortsatt stiftet på. Dale fabrikker laget også grå tykke feltjakker som ble brukt av frontsøstre, Rikshirden, Hirdens Bedriftsvern, etc. Uniformen har norske førkrigs sanitetsknapper og blå piping for å følge den tyske sanitetsfarven. (Norsk førkrigs sanitetsfarve hadde gul piping). Medhørende armbind med Røde Kors-merket samt stempel fra Den Norske Legion. Armbindet er sydd sammen i endene og noe av sømmen har gått opp på øvre del.

Uniformen er i ubrukt stand.

 

- Dette er en meget sjelden 1. modell Legions-sykepleieruniform/kjole. 

 

(Frontsøster luen avbildet er fra min egen samling og er ikke til salgs).

 

- MEGET SJELDEN !!!

 

Varenr.: 07
Vekt: 0.631 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 15000.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.