Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Metallsøking.

VELLYKKET DETEKTORSØK VED NORSK/ENGELSK APRIL 1940 STILLING.

SKATTEJAKT VED NORSK/ENGELSK APRIL 1940 STILLING. Lørdag den 17. juni 2007 var jeg på besøk hos min gode venn og samlerkollega Alf Pedersen. Ved Vinstra i Guldbrandsdalen var vi på skattejakt med våre metallsøkere. I forrige uke kjøpte jeg meg en helt ny Minelab Explorer SE - toppmodellen fra Minelab. Vi var ved en engelsk stilling hvor det hadde vært en Boys antitank rifle. Stillingen ligger bare noen 10-talls meter fra den gamle hovedveien, ved en høyde, som tyskerne måtte krysse på veien oppover i Guldbrandsdalen (se bilder). Oppe i dagen lå engelsk matkonserver som jeg tok bilder av. Midt i stillingen fant vi engelske uniformsknapper og Alf fant en tidlig sjelden N.A.I.S. skyttermedalje i bronse og jeg fant en sivil skyttermedalje fra REINSSKYTTEN SKYTTERLAG. Denne er i bronse og gravert på forsiden 1939. Vi fant også tysk og engelsk amo. engelsk spenne til webbingen, mansjettknapp i ekte gull mm. Alf`s far kunne bekrefte at Reinskytten Skytterlag holdt til på Dombås. Så historien kan ha utspilt seg slik: En sivil person fra Dombås ville være med å kjempe mot tyskerne, som var på vei oppover i Guldbrandsdalen i april 1940. Han har da fått utlevert en norsk 1914 uniform og har reist fra Dombås og sørover til denne stillingen nord fro Kvam. For å vise at han var en god skytter så har han hatt på seg sine 2 skytterpremier. Den ene er gravert på baksiden 10-9-39, så han har gjort seg fortjenet til dette merke et halv år før han meldte seg som frivillig soldat mot tyskerne 9. april 1940. Han har da sammens med engelsk styrker vært i denne Boys antitankstillingen, og enten har han blitt tatt til fange i stillingen og tyskerne har kastet hans skyttermerker, eller han kan ha flyktet da overmakten var for stor og enten mistet eller kastet fra seg sine skyttermerker i stillingen ? Uansett så har dette skyttermerke stor historisk betydning for denne stillingen og for krigshistorien i Gulbdrandsdalen.
Varenr.: 01
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 0.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.