Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Flyver Dag Torgeir Krohn samling.

UNIK samling etter flyver Dag Torgeir Krohn. (1912-1989).

UNIK samling etter flyver Dag Torgeir Krohn. Samlingen består av: eske med 21 flyver kort + fotoalbum + armbånd + luemerke + ny bok.

 

Eske med 21 AKABA sigarett-kort av norske førkrigs flyvere: Produsert av M. GLOTT. OSLO. Produsert på 1930-tallet. Esken er i kartong og inneholder 21 AKABA sigarett-kort av norske flyvere. Foran med bilde av flyveren og flyet og bak med personalia. Ett av kortene er av Dag T. Krohn. Kortene måler 67 x 46 mm.

I meget pen stand.

 

Fotoalbum: Bestående av 150 fotografier, hvorav 117 militære og flyrelaterte og steds-bilder fra perioden 1935 til angrepet på Fornebu i april 1940. De siste bildene er av mer personlig karakter bl.a. fra en hyttetur på en grend med kjæresten, katten, gården og tur-bilder.

Fotoalbumet er produsert i tykk rød kartong hvor det er preget ett ekorn ned i kartongen på forsiden. Målene er 23 x 34 cm. og vekten er 932 gram. Fotoalbumet begynner med ett nydelig gruppebilde av norske flyvere, menige og offiserer. Så følger en reise flyvervingen gjennomførte i mars 1935, helt opp til Karasjok 15. mars og det er bilder derfra tatt bl.a. sammen med noen samer. Så sørover igjen via Tromsø og tilbake hvor flyvervingen landet på Kjeller den 28. mars 1935. Det er fotografier som viser nye og moderne Gloster Gladiator fly de har fått overlevert og før angrepet ser man norske fly-soldater som graver skyttergraver. Det er ett fotografi hvor ett MG-lag med Colt maskingevær avfyrer mot tyske fly og flere fotografier hvor flyvervingen marsjerer på Fornebu, oppstilling og bilde innvendig fra en av brakkene. Ett fotografi er tatt i skjul, som viser de aller første tyske soldatene som marsjerer i Oslos gater og 2 fotografier av en personbil som ser ut som har blitt kjørt over av en tanks.

Dette er bare en kort beskrivelse av noen av fotografiene.

 

- Med vilje har jeg gjort motivene litt uklare og med gjenskinn - så en kjøper ikke bør bekymre seg over at de bildene jeg har lagt ut fra fotoalbumet, ikke er av beste kvalitet - når de blir kopiert av alle som ønsker det. Spesielt hvis kjøper ønsker å bruke bilder fra dette fotoalbumet i kommende bøker om norske flyvere 1935-1940 !!!

 

Flyver armbånd: I sølv og med rød og hvit emalje fra HÆRENS FLYVESKOLE (H F) 1933-1934. Emaljen er uten hakk eller avslag kun noen riper. Bak sirlig håndgravert DAG .T. KROHN. SMESTAD VESTRE AKER NORWAY. R.N.A.F. 1043 (soldatnummer) BLOOD TYPE A 1933-34. Med tykt sølvkjede i modell "panser". På midten av kjedet er det en kraftig lås.

Armbåndet er i meget pen stand.

 

- SUPERB !!!

 

RNAF luemerke: I forsølvet messing og komplett med festesplinten på baksiden. Lengde 58 mm. Høyde 18 mm. Vekt 4 gram. I pen bruksstand.

Denne brukte Dag T. Krohn da han tjenestegjorde som flyver i R.N.A.F.

 

BOK: Cato Guhnfeldt: "Fornebu 9. april 1940". Boken er trykket i Oslo i 1990. Med stive permer. 371 sider. Boken tar for seg norske og tyske flyvere, samt bakke-personell i kamp i aprildagene 1940. Masse info. og bilder om den norske flyvervingen som kjempet mot tyskerne og om Dag T. Krohn som var vernepliktig løytnant. Se flere bilder tatt i boken som omhandler Krohn.

Boken er i meget pen stand.

 

- Kjøper får historien på samlingen og flesteparten av objektene stammer direkte fra familien.

 

- Les om Dag Torgeir Krohn`s bragder før og under krigen: under NYHETER.


Varenr.: 02
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.000 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 16000.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.