Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Samling 8 tildelingsbevis etter SS-Unterscharführer Arthur Ewerth i 7. komp. Regiment NORGE.

HISTORIEN PÅ TILDELINGSBEVISENE ETC.

HISTORIEN PÅ TILDELINGSBEVISENE. En storsamler fra Bodø Martinius H. hadde god kontakt med "Arthur Ewerth". Ewerth var født i Tyskland. Martinus traff han på veterantreff der og var ett par ganger hjemme hos han på besøk. Han fikk på 1980-tallet overta alle tildelingsbevisene etter Arthur Ewerth. Så fikk jeg kjøpt denne samlingen på slutten av 1990-tallet.

 

Tildelingsbevisene strekker seg fra 10.9.1942 - 20.4.1945.

 

Arthur Ewerth vervet seg til Waffen-SS og tjenestegjorde i "Division Nordland - Regiment Norge". Fra 1944 kjempet han i Narva og sloss sammen med nordmenn i 7. kompani i Regiment "Norge". Det var nettopp dette kompaniet som gikk seg vill bak fiendens linjer i nesten 1 uke. De klarte etter verdt å komme seg frem til de tyske styrkene og på vei over isen (Narva elven) ble troppsfører SS-Untersturmführer Arne Hansen fra Sandefjord skutt med MG av egne styrker. Mye er skrevet om denne hendelsen og i boka til Geir Brenden og meg "Tragedien om de trofaste" så er det ett fint bilde av 7. kompani. Arthur Ewerth står som nummer 3 til venstre med kartmappe.

 

Arthur Ewerth ble såret 3 ganger og så sent som på Hitlers bursdag 20. april 1945 ble han utdelt Infanterimerke i sølv for 3 stormdager.

 

Når det gjelder priser på SS tildelingsbevis så har de fleste jeg har solgt som har tilhørt nordmenn blitt solgt for rundt 10.000,- pr. stk. Tildelingsbeviset til frontkjempermerket selvfølgelig dyrere.

Så 40.000,- er billig for 8 stykker SS tildelingsbevis hovedsakelig utdelt i Narva og hvor bl.a. sjefen SS-Gruppenführer Von Scholz og SS-Brigadeführer Ziegler har signert med blå blekk.

 

Samlingen selges i en eksklusiv mappe og det følger med ett portrettbilde av Arthur Ewerth (kopi) og boken "Tragedien om de trofaste" (ny).

Mappen måler 33 x 31 cm. Vekt på mappen er 2,6 kilo.

Varenr.: 01
Vekt: 2.600 kg
Høyde: 0.330 cm
Bredde: 0.310 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 40000.00

SOLGT!

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære gjenstander. Utvalget av militære samleobjekter strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle varer i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.