Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / Norske medaljer, merker, uniformer etc.

Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner. (I eske med miniatyr).

Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner. Innstiftet 9. oktober 2000. Medaljen er i matt sølvfarget metall med nål på baksiden. Denne ligger i den originale utdelingsesken med miniatyr og båndspenne.

I strøken stand. 

 

Tildeling:


- Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner blir delt ut til norsk militært og sivilt personell som har tjenestegjort i Forsvaret og blitt beordret til deltakelse i internasjonale operasjoner, som har blitt bestemt av politiske myndigheter, i perioden etter 1947 og til 31. desember 2002. Deltakelsen må ha vært på minst tre måneder, eller i en kontingent selv om varigheten er kortere. Tildeling av medaljen for deltagelse i operasjoner fra 1947 til juni 2001 ble avsluttet 31. desember 2008. Medaljen ble da tildelt deltagere i Tysklandsbrigaden og i FN-operasjoner. Fra 1. november 2005 ble medaljen kun tildelt internasjonale, militære observatører eller personell som har tjenestegjort utenlands i andre stabsfunksjoner.

Ved endringer i statuttene med virkning fra 1. april 2011, ble det bestemt at utmerkelsen kan tildeles «militære observatører og monitorer eller personell i annet enkeltstående stabsledd i utenlandstjeneste for minimum 30 dagers varighet i operasjonsområde». Det ble samtidig bestemt at medaljen bare benyttes i operasjoner der Norge ikke bidrar med egne styrker.

Medaljen kan også deles ut til sivile og utenlandsk personell for bistand til norske styrker under internasjonale operasjoner.

 

 

 

Varenr.: 08
Vekt: 0.106 kg
Høyde: 0.000 cm
Bredde: 0.130 cm
Lengde: 0.120 cm
Pris: Kr 800.00

SOLGT!

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.