Handlevogn

Produkter : 0  
Totalt : Kr 0.00 Gå til kasse

Hjem / ARBEIDSTJENESTEN.

UNIK A.T. SE OG LÆR VANDREUTSTILLING. Med mappe. (1943).

UNIK A.T. SE OG LÆR VANDREUTSTILLING. Vandreutstillingen består av en stor utstillingskasse som er hengslet på den ene siden med kraftige beslag i metall. Med to bærehåndtak i metall på hver side også skal det være 2 låsehemper på siden men de mangler. Foran malt med sjablong i sort: DENNE ENDE OPP.  A.T. SE OG LÆR VANDREUTSTILLING. OPPLÆRINGSAVDELINGEN. EMNE. ADRESSE. TILHØRER AT. NORSKE MALERIER 8. På den andre siden: DENNE ENDE OPP. TÅLER IKKE REGN.

Innvendig er 4 store hvitmalte plater (1.30 x 1.08 cm.). To er festet innvendig i kassen mens to er løse. Bak på de to løse platene er det påmalt nummer 3 og 4.

Platene tar for seg kjente norske malere og det er fargelitografier med malerens navn og beskrivelse av motivet, tilsammen 32 kjente norske malerier.

Det følger også med en konvolutt med boken NORSKE MALERE av Eduard Gudenrath fra 1943. Konvolutten skal henge i en snor innvendig i kassen. Boken er trykket hos GUNNAR STENERSENS FORLAG i Oslo i 1943. Stive permer. Med noen bilder av malerier og bakerst en oversikt over maleriene med malerens navn.

Både boken og konvolutten er stemplet med Akershus Arbeidsfylking. Lillestrøm. Magasinforvalteren så jeg går ut i fra at det var dette AT fylket som hadde kontorer på Lillestrøm - som har hatt ansvaret og oppbevaringen av denne vandreutstillingen.

Det har nok vært flere utstillingskasser i denne AT vandreutstillingen. Med andre temaer. Men denne utstillingskassen over norske malerier - finnes det kun 1 av !!!

 

Jeg mener denne vandreutstillingen er avbildet i A.T.-bladet.

 

Under krigen var det flere permanernte AT utstillinger og se bilder av en slik utstilling tatt i Frue gate 4 den 18/3-1944.

Det siste bildet stammer fra Justismuseet, som hadde en AT utstilling på Egge museum i Steinkjer. Der ser man to store AT plansjer.

 

Størrelse på utstillingskassen er 1.37 x 1.14 cm.

 

- Transport av utstillingskassen avtales med kjøper og jeg kan kjøre kassen i varebil.

 

Varenr.: 39
Vekt: 0.000 kg
Høyde: 1.370 cm
Bredde: 1.140 cm
Lengde: 0.000 cm
Pris: Kr 4500.00

NyheterDereks Militaria er en internet basert antikvitetsforretning som har spesialisert seg på kjøp og salg av militære samleobjekter. Utvalget av militære gjenstander strekker seg fra mange land men samleobjekter fra Norge og Tyskland er mest representert. Alle norske (NS) og tyske varer produsert i tidsrommet 1933 - 1945 (Det tredje riket), selges til samlere på et historisk og seriøst samlergrunnlag. Denne web-siden er forbeholdt skandinaviske samlere og er kun tekstet på norsk. Alle varer solgt hos Dereks Militaria er garantert ekte og selges i henhold til norsk kjøpslov.

Dereks Militaria er den eneste virksomheten i Norge som kun selger militære antikviteter og samleobjekter over nettet hvor kundene kan handle via forretningens handlekurv.

Dereks Militaria ble etablert i 1993.